MUNDIJAL 2022.

Težak udarac za Argentince uoči SP: Ostali bez važne karike u sredini terena

Lo Selso otpao zbog povrede

Lo Selso: Otpao zbog povrede. TWITTER

A. V.

9.11.2022

Fudbalska reprezentacija Argentine, koja će na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Kataru biti među favoritima za naslov, doživjela je udarac neposredno prije početka Mundijala.

Kako prenose argentinski mediji veznjak Viljareala Đovani Lo Selso (Giovani Lo Celso) izostat će iz reprezentacije Lionela Mesija (Messi) zbog povrede. Argentinski selektor Lionel Skaloni (Scaloni) nedavno je govorio o 26-godišnjaku, koji je bio jedan od najvažnijih igrača u prošlogodišnjoj pobjedi Argentine na Kopa Americi i kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

- Možemo ga zamijeniti brojčano, ali ne i u smislu fudbalskog znanja i doprinosa timu.

Lo Selso se povrijedio 30. oktobra kada ga je trener zamijenio nakon 24 minute na gostovanju kod Atletik Bilbaa. Najprije su posumnjali na pokidan mišić na nozi. Viljareal još nije službeno objavio o kakvoj se povredi radi, ali Lo Selso nije u momčadi za današnju utakmicu protiv Espanjola. Kako javljaju mediji, morat će na operaciju.

U reprezentaciji bi ga trebao zamijeniti Egzekijel Palasios (Exequiel Palacios) iz Bajerna. Skaloni ima vremena do 14. novembra da objavi konačan spisak od 26 igrača za SP.

Prva utakmica na Svjetskom prvenstvu Argentince očekuje 22. novembra protiv Saudijske Arabije, nakon čega će odmjeriti snage s Meksikom i Poljskom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.