ŠPANIJA

Neslavan kraj: Pike u posljednjem meču karijere dobio crveni karton iako nije ni ušao u igru

Bio nezadovoljan suđenjem

Pike: Ušao u raspravu sa sudijom. PRINTSCREEN

A. V. / Fena

9.11.2022

Karijera Đerara Pikea (Gerard Pique) završila je neslavno nakon što je dobio crveni karton iako nije ni ušao u igru u susretu Barcelone sa Osasunom.

Pike je ostavljen na klupi za rezervne igrače, a očekivalo se da u drugom poluvremenu uđe u igru i odigra svoj posljednji meč u dresu u kojem je stekao status legende.

U dramatičnom prvom poluvremenu napadač Barcelone Robert Levandovski (Lewandowski) dobio je drugi žuti karton zbog udaranja laktom Davida Garsije (Garcia). Pike je bio nezadovoljan suđenjem, a u poluvremenu je ušao u raspravu sa sudijom Hesusom Hilom Mancanom (Jesus Gil Manzano) kojeg je pratio do tunela, kada je i sam dobio crveni karton, prenosi Eurosport.

S obzirom na to da je sinoćnja utakmica igrana u Pamploni, Pike se ranije oprostio od svojih navijača, u susretu prošlog kola protiv Almerije. Otrčao je počasni krug oko stadiona, prije nego se obratio navijačima:

- Ovdje sam rođen i ovdje ću umrijeti. Kada ostariš, shvatiš da voljeti ponekad znači i ostaviti. Uvjeren sam da ću se vratiti - rekao je Pike.

Sinoć je trebao da odigra posljednji meč u karijeri.

Sa odigranih 600 utakmica i osvojenih 30 trofeja, Pike je jedan od najznačajnijih likova u historiji Barcelone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.