UOČI DUELA SA ZRINJSKIM

Petar Mišić, krilni napadač Tuzla Cityja: Izlazimo iz krize

U ekipu se vraćaju Nukić, Mehidić, Fereira i Diabi, dok su upitni Pantelić i Veselinović

Mišić: Znamo da je Zrinjski vrhunska ekipa s dobrim trenerom. Avaz

Piše: G. Š.

12.11.2022

Fudbaleri Tuzla Cityja u subotu (13 sati), u Srebreniku, dočekuje lidera i aktuelnog prvaka Zrinjski. Nedavno duel ovih rivala u Mostaru je okončan bez golova.

- Očekuje nas utakmica protiv Zrinjskog, koji je možda najkvalitetnija i najbolja ekipa u našoj ligi, što pokazuje i tabela, rekao je trener Tuzla Cityja Selvir Mujić i dodao:

- Zaslužuju svaki respekt za ono što rade posljednjih nekoliko sezona... Što se tiče naše ekipe, mi ćemo probati, prije svega, popraviti pristup u odnosu na prethodni meč u Trebinju kako bi pokazali svima koliko možemo. Želimo pokazati da možemo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu, te da pokušamo doći do bodova.

Pozitivan rezultat

Kada je u pitanju igrački kadar, u ekipu se vraćaju bekovi Ajdin Nukić i Damir Mehidić, te Dario Fereira (Ferreyra) i Diabi (Alessane Dyabi) dok su upitni Dušan Pantelić i Mladen Veselinović.

- Sigurno da i Mostarci imaju svoje kvalitete i mane, kao što i mi imamo svoje kvalitete. Analizirali smo ih, probat ćemo da popravimo neke stvari koje su bile loše. Sigurno ćemo i mi imati neke svoje prilike. Hoćemo li uspjeti da ih realizujemo, to ćemo vidjeti, rekao je Mujić.

Prvotimac Tuzlaka Petar Mišić dobro poznaje predstojećeg rivala.

- Znamo da je Zrinjski vrhunska ekipa s dobrim trenerom... Mi smo odradili neke analize i vidjeli šta možemo, te šta trebamo popraviti. Trebamo izaći iz ove krize u koju smo upali. Vjerujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat, optimista je Mišić.

Prvo mjesto

Mišić je istakao da ekipa samo s pozitivnim rezultatima može izaći iz krize.

- Sada se podržavamo i bodrimo više nego ikada, jer svi znamo da je loša situacija, iako ne zaostajemo puno za ekipama koje su na vrhu. Prije početka sezone nam je cilj bio prvo mjesto, ali još uvijek mislim da to nije nedostižno, kazao je Mišić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.