AMBICIJE

Sergej Jakirović, šef stručnog štaba Zrinjskog: Želimo otići na pauzu s prve pozicije

Jesu li neki igrači Tuzla Cityja otišli ili su stavljeni sa strane, to ne znamo

Zrinjski je došao u Srebrenik po bodove. Avaz

Piše: G. Š.

12.11.2022

Šef stručnog štaba Zrinjskog Sergej Jakirović naglasio je da su njegovi izabranici iskoristili odlaganje gradskog derbija da se, prije svega, odmore i regenerišu, ali i da – kako kaže, zaliječe neke manje povrede

- Napravili smo jedan dobar ciklus oporavka jer ga dugo nismo radili, rekao Jakirović i dodao:

- Radili smo na nekim stvarima na kojima trebamo biti još bolji i dobili potrebnu svježinu da u posljednja dva kola probamo uzeti maksimum. U petak smo doputovali u Srebrenik jer nas je očekivala duga vožnja, a utakmica je na rasporedu u nedjelju... Subotu ćemo iskoristi za odmor i napraviti još jedan trening.


Opća mobilizacija

Analizirajući nedjeljnog rivala, Jakirović je podsjetio da se Tuzla City nedavno uspjela odbraniti Pod Bijelim brijegom.

- Međutim, od te utakmice, pa do ove, došlo je do nekih promjena u njihovoj ekipi i stručnom štabu. Svjestan sam da će u Tuzla Cityju biti opća mobilizacija. Svi se žele dokazati, svi se bacaju na glavu protiv nas. Znam da će nam sa te strane maksimalno otežati. Međutim, mi gledamo sebe i nadam se da ćemo mi biti ti koji će diktirati igru i sve napraviti za osvajanje bodova, optimista je Jakirović, koji je potom dodao i ovo:

- Sve zavisi od toga ko će igrati za njih, ima nekih glasina o igračima... Jesu li neki igrači Tuzla Cityja otišli ili su stavljeni sa strane, to ne znamo. Opet je važno šta mi radimo. Ako mi postignemo pogodak, a u Mostaru nismo, iako smo imali dosta lijepih situacija za to, onda će biti OK. Trebamo se prilagoditi na teren koji preko TV-a izgleda dobro. Očekujem zanimljivu utakmicu protiv ekipe koja dosta oscilira, daju puno golova, ali puno i primaju. No, tek kada vidim njihov sastav, onda ću se moći pripremiti za njih.


Bez pritiska

Na pitanje da li u Zrinjskom ima pritiska za osvajanje jesenje titule, Jakirović je odgovorio da njegov tim, uvijek ide na pobjedu.

- Ova ekipa nema pritiska, bez obzira na protivnika mi uvijek idemo na pobjedu. Želimo otići na pauzu s prve pozicije, svjesni da neće biti nimalo lagano. Morat ćemo dobro ‘zapeti da bi ostvarili maksimalan učinak, zaključio je Jakirović. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.