TYC SPORTS

Argentinski portal napravio ekipu Jugoslavije za SP u Kataru: Pročitajte ko se iz BiH našao na spisku

Što se tiče golmana Oblak se izdvaja kao prva opcija, a kao moguća konkurencija navode se Samir Handanović, Predrag Rajković, Marko Dmitrović, Asmir Begović i Stole Dimitrievski

Edin Džeko: Druga opcija u špicu. AP Photo / Amel Emric

S. S.

16.11.2022

Argentinski portal TyC Sports je još jedan svjetskih portala koji je napravio satav kako bi izgledala današnja reprezentacija Jugoslavije da nije došlo do raspada te države.

Argentinci su napisali da bi devet igrača imalo sigurno mjesto u prvoj postavi.

Oblak kao prva opcija na golu

Što se tiče igrača iz BiH, spominju se Asmir Begović, Sead Kolašinac, Miralem Pjanić, Edin Višća i Edin Džeko.Mjesto u prvoj postavi bi imao, prema njima, samo Sead Kolašinac.

Što se tiče golmana Oblak se izdvaja kao prva opcija, a kao moguća konkurencija navode se Samir Handanović, Predrag Rajković, Marko Dmitrović, Asmir Begović i Stole Dimitrievski.

Stoperski dvojac bi bili Stefan Savić i Joško Gvardiol, a na bekovskim pozicijama bi igrali Šime Vrsaljko i Sead Kolašinac, a u konkurenciji bi sa klupe bili Nikola Milenković, Nikola Maksimović, Dejan Lovren, Adam Marušić, Ezgjan Alioski i Amir Rahmani.

Prva opcija u napadu Dušan Vlahović

Vezni red bi činili Luka Modrić, Marselo Brozović i Sergej-Milinković Savić, dok bi sigurne opcije na klupi bili Filip Kostić i Nemanja Matić, a još se kao opcije navode Miralem Pjanić, Ivan Ilić, Mario Pašalić, Mateo Kovačić, Ivan Rakitić, Ivan Perišić i Eljif Elmas.

Oni navode da bi Dušan Vlahović bio prva opcija u napadu, a kao rezervne opcije navode Edina Džeku,Edina Višću, Dušana Tadića, Aleksandra Mitrovića, Luku Jovića, Andreja Kramarića, Ante Rebića, Stevana Jovetića i Benjamina Šeška.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.