NAŠ STRUČNJAK

Bruno Akrapović za “Avaz”: Hrvatska i Srbija mogu daleko dogurati

Fudbal više nije kao nekada, nego je sve to postalo neki interes – komercijalizacija

Bruno Akrapović. Twitter

Piše: G. Šumar

18.11.2022

Naš fudbalski stručnjak Bruno Akrapović (55) na Svjetskom prvenstvu 2022. tipuje, kako kaže, uvijek na iste favorite – reprezentacije Brazila, Francuske i Njemačke.


Brazil, Francuska...

- To su ti veliki, koji su uvijek na sceni među prvima. Brazil će se sigurno vratiti u formu, s tim novim, mladim i kvalitetnim igračima. Francuska uvijek ima kvalitet, a Nijemci su uvijek uporni da osvoje nešto, istakao je Akrapović u razgovoru za „Dnevni avaz“.

Smatra da naše istočne i zapadne komšije imaju dobre ekipe.

- Hrvatska i Srbija mogu daleko dogurati, ako samo sebi ne naprave probleme.

Također, bar meni će biti posebno interesantno vidjeti da li će nešto uspjeti da napravi Argentina predvođena Leom Mesijem.

Uvijek se nadamo da će neka afrička reprezentacija postići nešto više, ali mislim da ni ovaj put od toga neće biti ništa. Bez obzira na to što će u Kataru imati „malu“ prednost zbog klimatskih prilika, rekao naš bivši reprezentativac.


Novi termin

Na pitanje kako gleda na prvo Svjetsko prvenstvo koje će se odigrati u novembru i decembru, Akrapović je prvo odgovorio kratko – katastrofa. A potom je i obrazložio.

- Ta činjenica nas je sve izbacila iz takta. Lige su prekinute baš u vrijeme kada je bilo interesantno. Zašto je to tako napravljeno, nije teško odgovoriti – zbog novca. Fudbal više nije kao nekada, nego je sve to postalo neki interes – komercijalizacija. Koliko se proda dresova, Coca-cola... i koliko će ko da zaradi. Vidite sami koliko igrači zarađuju, to je nešto nerealno. Ali, tako je, kako je – zaključio je Akrapović.


Nastavak karijere

Akrapović je od nedavno slobodan trener, nakon što je sporazumno raskinuo ugovor sa saudijskom El Vehdom.

- Nema ništa novo. Imam nekih upita, ali ništa nije konkretno dok se ne sjedne za sto, tajanstven je nekadašnji trener ruskog Saturna, gibraltarske Evrope, Škendrije, Splita, Lokomotiv Plovdiva, CSKA Sofija...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.