TRENER ŽELJEZNIČARA

Mulalić stao u zaštitu Bendera: Ne treba ga osuđivati, dečko je zaslužan za mnoge utakmice prije

Imali tri-četiri zicera da zatvorimo utakmicu, rekao je Mulalić

Mulalić: Krivo mi je što smo mogli laganu utakmicu privesti kraju. G. Šumar

Piše: G: Šumar

19.11.2022

Fudbaleri Željezničara nisu uspjeli savladati ekipu Posušja u 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, pošto su na svojoj Grbavici odigrali 1:1.

Susret je odigran u sjajnom ambijentu koji su priredili domaći navijači povodom 35. rođendana navijačke grupe "Manijaci". Fudbaleri su pokušali pobjedom uljepšati rođendan "Manijaka" i na pauzu otići s pobjedom, no slavlje je pokvarilo Posušje.

Željezničar je poveo u 35. minuti preko Armina Hodžića, a početkom drugog dijela nakon greške golmana Josipa Bendera pogodio je Toni Jović. Na press konferenciji nakon susreta obratio se trener Željezničara Edis Mulalić.


- Dobro uđemo u utakmicu, sve kontrolišemo. Imamo tri-četiri zicera da zatvorimo utakmicu. Iz našeg kornera uslijedi individualna greška se desi. Čovjek se onda zapita šta može ta greška napraviti od utakmice. I napravi da je jednostavno ugasi. Ali, hajde… - rekao je Mulalić i stao u zaštitu Bendera:

- Dečko je zaslužan za mnoge utakmice prije… Ne treba nikoga osuđivati za neke stvari. Izvadio nas je ranije u milion nekih situacija. Ali, eto, isto virus neki poslije te greške. Poslije smo nešto pokušali u tranzicijama, da izradimo neke šanse, na kraju ispade 1:1. Krivo mi je što smo mogli lagano utakmicu privesti kraju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.