IGRAČ LAJPCIGA

Sjajna priča debitanta na Mundijalu: Nisam se javio selektoru, mislio sam da su to radnici, a onda mi je napisao poruku

"Ja sam Hansi Flik, nazovi me", glasila je poruka koju mu je uputio selektor Njemačke

Raum (u jakni): Do sada skupio 13 nastupa za "Elf". RBLive

E. Ć.

26.11.2022

Njemačka reprezentacija nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru otvorila je šokantnim porazom od Japana (1:2), što je pokvarilo debi Davidu Raumu, koji je uoči okršaja sa Španijom dao zanimljiv intervju za uglednu "Marcu".

Raum je karijeru započeo u Grojter Furtu, nastupao je u "Cvajti", a onda se pridružio Hofenhajmu. Dobre partije u timu u kojem su se proslavili bivši bh. reprezentativci Vedad Ibišević i Sejad Salihović preporučile su ga Lajpcigu koji je za njegov transfer izdvojio 26 miliona eura.


Tri nevjerovatne godine

- Moje tri godine su bile nevjerovatne. Igrao sam u drugoj ligi u Njemačkoj, a sada igram na Svjetskom prvenstvu. To je više od ostvarenja sna - rekao je Raum.

On je za "Elf" debitovao u septembru prošle godine i do sada je skupio 13 nastupa, a za "Marcu" se prisjetio prvog poziva koji je dobio od selektora Hansija Flika (Flick).

- To je sjajna priča - rekao je Raum i nastavio pričati:

- Stigao sam u Hofenhajm iz druge lige prošle sezone i, nakon što sam odigrao dvije dobre utakmice, zazvonio mi je telefon. Bilo je to prije treninga i presvlačio sam se u svlačionici. Pošto me zvao nepoznat broj, nisam se javio. S obzirom da smo tek uselili, mislio sam da me zovu radnici, za namještaj ili paket.

Zvali su opet i pomislio sam da stvarno žele razgovarati sa mnom. Nisam se javio jer sam morao trenirati i htio sam razgovarati kasnije, kad dođem kući. Telefon je prestao zvoniti, a onda mi je stigao SMS: "Ja sam Hansi Flik, nazovi me".


Tresao se nakon Flikovog poziva

Raum je otkrio da se počeo tresti nakon te poruke i da je istrčao iz svlačionice na poziv.

- Rekao mi je da me prati godinu dana i da će me pozvati u reprezentaciju. Nisam mogao vjerovati! Kad sam došao kući bilo je ludilo, svi su bili super sretni. Zamislite, dvije utakmice u Bundesligi i stiže poziv u reprezentaciju! 

Moja djevojka nije mogla vjerovati, otišli smo na večeru i popili čašu vina. Bilo je to nešto što nikada neću zaboraviti - ispričao je Raum za Marcu.

Inače, Raum je izborio jedanaesterac protiv Japana koji je u gol pretvorio Ilkaj Gindoan (Ilkay Gundogan), međutim jedan gol nije bio dovoljan Njemačkoj da pobijedi sjajne "Samuraje".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.