TRENERSKA KRIŽALJKA

Jakirović danas preuzima Rijeku: Nadam se da ćete razumjeti moju odluku

Dragi navijači Zrinjskog, dragi prijatelji, ovim putem vas posljednji put pozdravljam kao trener HŠK Zrinjski, istakao je Sergej

Sergej Jakirović. HŠK Zrinjski

Piše: G. Š.

30.11.2022

Sergej Jakirović već danas bi trebao biti predstavljen kao novi šef stručnog štaba Rijeke. Dogovora na relaciji HNK Rijeka – Jakirović postignut je ranije, a Riječani i HŠK Zrinjski danas su potvrdili transfer.

Oproštajni pismo

- Dragi navijači Zrinjskog, dragi prijatelji, ovim putem vas posljednji put pozdravljam kao trener HŠK Zrinjski. Nikada u ove dvije godine nisam pomislio da će biti ovoliko teško oprostiti se od vas. Kada sam došao rekao sam da sam svjestan što predstavlja Zrinjski i njegova slavna prošlost. Najviše topline osjetio u ljubavi navijača prema Zrinjskom u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, u Moldaviji, Kazahstanu, Slovačkoj i Bratislavi, a u ove dvije godine zajedno smo napisali historiju jer zajedno smo to prolazili kao jedan.

U Mostaru sam doživio ono što svaki trener sanja, ali i puno važnije jer sam doživio ljubav navijača jer me zauvijek učinila jednim od vas i zato mi nije lako kazati ove riječi. Moj put se nastavlja negdje drugdje, u životu i sportu postoje prirodni ciklusi i vrijeme za nove priče. Došao sam do kraja boravka u našem Mostaru. Nadam se da ćete pronaći mjesta u svojim srcima i razumjeti moju odluku. Zrinjski je institucija i nema sumnje da će budućnost kluba biti blistava. Svako, od čistačice do trenera žive Zrinjski i hvala svima što su radili da moj stožer i ja imamo najbolje uvjete za stvaranje historije. 

Odlazim iz Mostara definiran Zrinjskim i taj duh me neće napustiti dok sam živ. I upravo zato znam da ovo nije zbogom. Do nekog drugog viđenja, Zrinjski će ostati život i više od toga, zaključio je Jakirović, koji je u 77 utakmice Zrinjskog ubilježio čak 52 pobjede, 14 remija i 11 poraza, uz prosjek od 2,2 gola po utakmici.


Povratak u Rijeku

Ključnu ulogu u dovođenju Jakirovića u Rijeku odigrali su Srećko Juričić, savjetnik uprave u ulozi sportskog direktora, te Dean Šćulac, potpredsjednik riječkogkluba.

Riječani Jakirovića pamte i iz igračkih dana - iz sezone 2007/2008, kada je pod stijenama Kantride 21 put nosio bijeli dres dok je Bijele vodio Zlatko Dalić, sadašnji selektor reprezentacije Hrvatskje.

Dok je bio trener hrvatske Gorice bio je prava noćna mora za sve trenere Rijeke koje je pobjeđivao čak pet puta, uz po jedan remi i poraz...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.