KATAR

Današnji raspored utakmica na Svjetskom prvenstvu: Saznat ćemo ko su parovi osmine finala

U istom terminu sastaju se Portugal i Južna Koreja

Japanac Ao Tanaka, lijevo, bori se za loptu sa Špancem Alejandrom Baldeom tokom fudbalske utakmice jučer. AP Photo / Aijaz Rahi

A. O.

2.12.2022

Svjetsko prvenstvo u nogometu održava se u Kataru, a preostale su još  četiri utakmice grupne faze koje su na rasporedu danas.

Nakon što budu odigrane, javnost će saznati parove osmine finala najvećeg sportskog događaja na svijetu.

Još uvijek se nismo "oporavili" od drame koja se dogodila jučer, a koja nam je s prvenstva odnijela dva favorita Belgiju i Njemačku, a danas nam predstoje nova velika uzbuđenja u grupama G i H. Program počinje s dvije utakmice u 16 sati.

U istom terminu sastaju se Portugal i Južna Koreja. Kristijano (Cristiano) Ronaldo i družina već su osigurali prvo mjesto, dok je susret bitan Korejancima koji planiraju plasman u nokaut-fazu i potrebna im je pobjeda. Brazil, koji je osigurao prvo mjesto, može bez pritiska odigrati susret protiv Kameruna, a ta utakmica održat će se s početkom u 20 sati.

Srbiji je potrebna pobjeda, ali i da Kamerun ne savlada Brazil pošto bi tada gol-razlika vodila glavnu ulogu, a trenutno je ona, za jedan gol, na strani Kameruna.

Raspored posljednjeg dana:

Grupa G:

20:00 Brazil - Kamerun 

20:00 Srbija - Švicarska 


Grupa G. PRINTSCREEN

Grupa H:

16:00 Gana - Urugvaj 




Grupa H. PRINTSCREEN

16:00 Portugal - Južna Koreja 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.