SELEKTOR "ORLOVA"

Piksi Stojković otkrio da li ostaje na klupi Srbije i poručio: Ovo nije dovoljno za ovaj nivo takmičenja

Ovo je Mundijal, morate da imate sve igrače zdrave, u top formi i u zdravstvenom stanju, istakao je Stojković

Stojković: Momci su se borili, ali nije bilo dovoljno. AP

E. Ć.

2.12.2022

Fudbaleri Srbije porazom od Švicarske (2:3) ispali su sa Svjetskog prvenstva u Kataru već u grupi. Nakon razočaravajuće utakmice, ali i Mundijala za "Orlove", oglasio se selektor Dragan Stojković Piksi. 

Čestitao je Švicarcima na pobjedi, a onda naveo kako Srbija nije zadovoljna rezultatom, što je i normalno. Istakao je i probleme s kojim su se "Orlovi" susreli.

- Imali smo mnogo problema, kako sa fizičkom spremom, tako i sa povredama ključnih igrača. Činili smo sve napore da ih vratimo. To je veliki problem za nas očigledno. Momci su se borili, koliko su mogli, dali su sve od sebe. Za ovaj nivo takmičenja to nije dovoljno. Postoje opravdani razlozi zašto je to tako, ne mogu da očekujem više od prikazanog - rekao je Stojković.


Upitan je da li će ostati selektor Srbije.

- Mi u martu počinjemo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, hoćemo da odemo na to takmičenje poslije 24 godine čekanja. Tu se ništa neće promijeniti. Bit ću daleko zadovoljniji i sretniji da mi igrači budu zdravi i u top formi - odgovorio je Piksi.

Naglasio je kako treba biti miran i dostojanstven i onda kada ne ide.


Ističe da i kada ne ide treba ostati miran i dostojanstven.

- Imali smo period od skoro godinu i po dana ili dvije uspjeha, sada je došao pad. Ovo je Mundijal, morate da imate sve igrače zdrave, u top formi i u zdravstvenom stanju u kom su bili u kvalifikacijama za Mundijal. Nismo imali sreće sa tim stvarima. Bio sam zabrinut i neraspoložen kada smo krenuli na put u Bahrein. Imao sam tačnu sliku stanja igrača, znao sam da će biti teško napraviti bolji rezultat.


Piksi je naveo kako je još nekoliko kvalitetnih ekipa ispalo sa Mundijala.

- Nisam pratio Kamerun. Ne daj Bože da smo pobijedili, a nismo prošli. To bi bilo još bolnije. Bio sam iznenađen kada sam to čuo. Vidite ko je sve ispao. Njemačka, Belgija, Danska, Urugvaj... Bilo bi nam teško da smo pobijedili i ispali - istakao je Stojković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.