NA SVJETSKOM PRVENSTVU

Od heroja do glavnog krivca: Piksi utučen zbog poraza

Obje reprezentacije morale su ići na pobjedu jer im je jedino tako bio siguran prolazak, a nakon vodstva Švicarske, ubrzo jer Srbija preokrenula na 2:1

Piksi na klupi. PRINTSCREEN / TWITTER

A. O.

4.12.2022

Jedan od najvećih nogometaša u historiji Srbije, Dragan Stojković Piksi preuzeo je palu reprezentaciju Srbije kao izbornik te je brzo preporodio. 

Nacionalna momčad pod njim je trijumfalno prošla tešku kvalifikacijsku skupinu ispred Portugala te se izravno plasirala na SP. 

Piksi je zato u Srbiji bio slavljen kao nacionalni heroj i preporoditelj, prije svega zato što je fajterskim i pobjedničkim stavom od igrača koji su nezamjenjivi u jakim evropskim klubovima napravio nacionalnu momčad.


Nakon poraza

Ipak, činilo se da Srbija prvi  put napravi veliki rezultat na velikom takmičenju usprkos tome što je u Kataru izvukla najtežu grupu, ali još jednom je teško kiksala. 

Nakon poraza od strane Brazila sa rezultatom 2:0, te samo boda protiv Kameruna 3:3 nakon što je u drugom poluvremenu imala dva gola prednosti, Srbija je u zadnjoj utakmici morala pobijediti Švicarsku u izravnom dvoboju momčadi koje traže prolazak u nokaut fazu.

Obje reprezentacije morale su ići na pobjedu jer im je jedino tako bio siguran prolazak, a nakon vodstva Švicarske, ubrzo jer Srbija preokrenula na 2:1. 


Postao sprdnja

Još jedan gol dobila je Srbija prije kraja poluvremena. Čini se da uprkos tome što je bilo dosta vremena za igranje, Srbi nisu imali snage za novo vodstvo. 


Bilo je to jasno i njihovom treneru, koji je izgledajući potpuno potučeno, pa čak i bolesno, potonuo na klupu. Dok ga je kamera snimala kako u teškom stanju gotovo leži u kabini, komentator srbijanske televizije govorio je za Piksija "Potrošio je svu energiju..."


@l.e.m.a.x #piksi #selektor #reprezentacija #fyp #foryou #fudbal ♬ original sound - lemajić dr jovan

Ova rečenica i to ponavljana, zajedno sa scenom Piksija koji se predao debelo prije kraja utakmice, postala je viralna. 


@nedjeuapril Pritisak 250 sa 180 #piksi #viral #fyp ♬ Neka Mi Ne Svane - Danijela Martinović

Nakon drugog poluvremena i poraza 3:2 za ispadanje s SP-a, Piksi, do prije sedam dana nacionalni junak, u Srbiji je prozvan Kiksi i postao lik za sprdnju u memeovima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.