UOČI SUTRAŠNJE UTAKMICE

Di Marija kritikovao Van Gala, ovaj mu odgovorio u svom stilu: I Depaj je bio u Junajtedu, sad se ljubimo u usta

Nećemo to raditi, ali tako stvari idu u fudbalu, rekao je Van Gal koji je sarađivao sa Di Marijom jednu godinu na Old Trafordu

Di Marija i Van Gal: Nisu se slagali u Junajtedu. Twitter

E. Ć.

8.12.2022

Reprezentacije Nizozemske i Argentine odmjerit će snage u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru. Bit će to svojevrsna repriza polufinala Mundijala u Brazilu iz 2014. godine.

Nizozemci i Argentinci će na teren sutra, a uoči utakmice danas su se obratili selektor Nizozemske Luj van Gal (Louis van Gaal) i Memfis Depaj (Memphis Depay). Van Gal je tokom press konferencije dobio pitanje šta misli o izjavi Argentinca Anhela Di Marije (Angel), s kojim je sarađivao u Mančester junajtedu, koji je za njega rekao da je bio najgori trener u njegovoj karijeri. 

- Pored mene sjedi Memfis. On je također bio u Mančester junajtedu. Sada se ljubimo u usta. Nećemo to raditi, ali tako stvari idu u fudbalu - odgovorio je Van Gal koji je na Old Traford svojevremeno doveo Di Mariju i Depaja.

Utakmica Nizozemske i Argentine se igra sutra od 20 sati.

Inače, Di Marija je proveo sezonu u Junajtedu i odigrao je 27 utakmica, a uspio je postići tri gola, dok je Van Gal dvije godine bio na klupi "Crvenih đavola".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.