HAOS POSLIJE UTAKMICE

Isplivao snimak iz tunela: Nizozemski napadač krenuo da se obračuna s Mesijem, Aguero ga branio

U raspravu se uključio i Lisandro Martinez

Aguero i Lisandro Martinez se uključili u raspravu. PRINTSCREEN

A. V.

10.12.2022

Fudbaleri Argentine plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru, pobijedivši boljim izvođenjem jedanaesteraca selekciju Nizozemske.

Ipak, meč su obilježile "varnice", kako na terenu, tako i po završetku utakmice.

Tokom utakmice je bilo dosta čarki, što se na kraju prenijelo i u tunel. Lionel Mesi (Messi) je bio vidno nervozan nakon meča, što se vidjelo i tokom njegovog intervjua za argentinske medije. Dok je davao intervju, nekom je povikao "Šta gledaš? Šta hoćeš? Miči se tamo, glupane". Argentinski novinar je pokušao da ga smiri, a sada je isplivao i snimak dešavanja u tunelu.

Vut Vegorst (Wout Weghorst), dvostruki strijelac za Nizozemsku je na putu do svlačionice potražio Mesija, ali nije očekivao da Mesi neće biti jedini Argentinac u tunelu u tom trenutku.

- Šta gledaš, glupane? Miči se tamo! - rekao je Mesi usred intervjua, kada je vidio nizozemskog napadača da prilazi. U međuvremenu, tu su se stvorili i Serhio Aguero (Sergio), te Lautaro i Lisandro Martinez.

- Šuti - poručio je Aguero Vegorstu.

- Hajde, mi smo više od tima! - uključio se u raspravu i Lisandro Martinez.

Nekoliko sati kasnije, Aguero je za medije otkrio šta se tačno izdešavalo u tunelu.

- Ulazili smo. On je prišao i počeo da govori "Hej Mesi, hej Mesi...". Leo se okrenuo i pogledao ga, tada mu je to rekao. Vegorst ga je pozvao da dođe, ali sam došao ja. "Zaboravi da sam skočio tamo", rekao mi je. Odgovorio sam mu da ušuti i upitao ga zašto priča sa Mesijem, ako zna da je tema vruća. "Nemoj da me ušutkuješ", rekao je on. "Okej, nemoj da pričaš sa Mesijem više", uzvratio sam, nakon čega smo se rukovali - izjavio je Aguero.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.