MAROKANSKA ZVIJEZDA

Fotografije oduševile javnost: Marokanci su slavili veliku pobjedu, a Hakimi je otrčao u zagrljaj majci

Hakimijevi roditelji su se mnogo žrtvovali da mu obezbijede bezbrižno djetinjstvo, a na to im nije zaboravio i vječno im je zahvalan

Hakimi slavio pobjedu s majkom. Twitter

E. Ć.

10.12.2022

Fudbaleri Maroka priredili su novu senzaciju na Mundijalu u Kataru. Danas su u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva eliminisali Portugalce (1:0) i plasirali se među četiri najbolje ekipe svijeta.

Gol odluke u 42. minuti postigao je Jusuf En Nesiri (Youssef En Nesyri). Nakon posljednjeg zvižduka sudije Fakunda Telja (Facundo Tello) uslijedila je erupcija oduševljenja i veliko slavlje Marokanaca. 






Ponovo je jedan od najboljih pojedinaca u marokanskom timu bio sjajni Ašraf Hakimi (Achraf). On je nakon velike pobjede ponovo otrčao u zagrljaj svojoj majci, kao što je to radio i nakon trijumfa nad Belgijom i Španijom. 

Hakimijevi roditelji su se mnogo žrtvovali da mu obezbijede bezbrižno djetinjstvo, a na to im nije zaboravio i vječno im je zahvalan.

- Moja majka je čistila kuće, a otac je bio ulični prodavač. Potječemo iz skromne obitelji koja je teško zaradila za život. Danas se svakodnevno borim za njih. Žrtvovali su se za mene - rekao je jedne prilike Hakimi.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.