"NIRNBERŠKI MASAKR"

Najluđa utakmica Svjetskih prvenstava: Čak 16 žutih i četiri crvena kartona, Ronaldo dobio nezapamćene batine

Ako mislite da je utakmica Nizozemske i Argentine u Kataru, gdje je viđeno 12 žutih, nešto ozbiljno, varate se

Portugal na kraju pobijedio Nizozemsku. Screenshot

E. Ć.

12.12.2022

Ako ste mislili da je utakmica u okviru četvrtfinala Mundijala u Kataru između Argentine i Nizozemske, koja je završena nakon penala (3:2), bila najluđa na Svjetskim prvenstvima, onda se varate.

Na ovoj utakmici smo vidjeli sve i svašta, čak 12 žutih kartona, mnogo tenzija i sukoba, no utakmica nije bila ni blizu one iz 2006. u kojoj su akteri ponovo bili Nizozemci. Tada su "Lale" igrale protiv Portugala na Mundijalu u Njemačkoj 2006. godine.

Svi su očekivali fudbalsku ljepoticu u Nirnbergu, a dobili su "Nirnberšku bitku". Maniče (Maniche) je donio Portugalu pobjedu (1:0) u osmini finala, a na utakmici je viđeno čak 16 žutih i četiri crvena kartona.

Kod Portugala su požutili Rikardo (Ricardo), Nuno Valente, Maniče, Luis Figo i Petit, a isključenja su zaradili Deko (Deco - dva žuta) i Kostinja (Costinha - dva žuta). Kod Nizozemaca su pocrvenili Kalid Bolaruz (Khalid Boulahrouz- dva žuta) i Đovani van Bronkorst (Giovanni van Bronchorst - dva žuta), a žute su dobili Rafael van der Vart i Mark van Bomel (van Bommel).

Bio je to "rat" na terenu, a zanimljivo da je Kristijano Ronaldo (Cristiano), jedini iz portugalskog tima koji je igrao i u Kataru, zbog povrede morao van igre. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.