MEDIJI O UTAKMICI

Marca: Argentina pobijedila plašljivu i krhku Hrvatsku

As piše da Hrvatska nije uspjela da dešifruje Mesija

Argentinci se ubjedljivom pobjedom plasirali u finale. TWITTER

A. V.

14.12.2022

Dan poslije utakmice polufinala Mundijala u Kataru u kojem je Argentina ubjedljivom pobjedom (3:0) eliminisala Hrvatsku, svjetski mediji se bave ovim susretom.

Španska "Marca" piše da je Argentina slavila protiv plašljive i krhe Hrvatske.

- Argentina je pobijedila rezultatom 3:0 plašljivu i krhku Hrvatsku, koja je pokleknula pred superiornim Mesijem (Messi) koji je plesao na lusailskoj travi, istoj onoj na kojoj će se igrati finale - stoji u analizi utakmice,u kojoj se posebno istakao treći gol, koji je postigao Mesi.

- Ako vam je nedostajao okvir za priču, već ga imate. U trenutku kada je Gvardiol zaveslao u suprotnom smjeru od plaže, more ga je progutalo. Leo je krenuo prema završnici i dok je Hrvat shvatio prevaru, lopta je već bila u petercu.

Također, list iz Španije "As" piše da Hrvatskoj protiv Mesija nije bila dovoljna defanzivna igra kojom su stigli do polufinala.

- Hrvatska, koja je do polufinala došla zahvaljujući defanzivi, nije uspjela da dešifruje Mesijevu igru.

Italijanska "Gazzetta Dello Sport" veliča fudbalera Pari Sen Žermena i upoređuje ga sa slavnim zemljakom.

- Mesijev i Alvarezov šou. Mesi je genije, Alvarez ima osjećaj za gol: Argentina srušila Hrvatsku i plasirala se u finale Svetskog prvenstva. Mesi nikada nije bio toliko bliži Maradoni. Mesi je spektakl. Još jedna njegova bajka - stoji u tekstu čuvenog italijanskog lista.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.