EMANUEL MAKRON

Francuski predsjednik je ušao u svlačionicu Maroka i nahvalio jednog igrača: "Najbolji si na turniru"

On je utakmicu pratio u društvu predsjednika FIFA-e Đanija Infantina

Makron: Razumije se u najvažniju sporednu stvar na svijetu. Twitter

E. Ć.

14.12.2022

Fudbalska reprezentacija Francuske pobijedila je Maroko rezultatom 2:0 i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva u Kataru. Trijumf svoje državnog tima svoje zemlje pratio je i predsjednik Francuske Emanuel Makron (Emmanuel Macron).

Makron je susret pratio u društvu predsjednika FIFA-e Đanija Infantina (Gianni), a nakon meča imao je razloga za slavlje - Francuzi će drugi put zaredom igrati finale Svjetskog prvenstva.

Nakon utakmice Makron je sišao u tunel stadiona gdje se sreo sa pojedinim fudbalerima, a onda je otišao u svlačionicu Maroka, gdje je nahvalio jednog fudbalera - Sofijana Amrabata (Sofyan Amrabat).

Makron je, navodi renomirani sportski novinar Fabricio Romano (Fabrizio), pred cijelim marokanskim timom rekao kako je Amrabat "najbolji veznjak na turniru".


Inače, Makron se očigledno dobro razumije u najvažniju sporednu stvar na svijetu. Podjetimo, pogodio je rezultat utakmice osmine finala između Francuske i Poljske (3:1), kao i strijelce.

- Mislim da ćemo mi pobijediti 3:1. Levandovski će dati jedan gol, kao i Mbape ili možda Žiru, koji želi da se upiše u historiju - rekao je Makron za "Le Parisien" i dodao da koristi "džokera" za treći gol Francuske.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.