NEVJEROVATNI ARGENTINAC

Mesi mu je u polufinalu bio noćna mora: Ovako je Joško Gvardiol ranije govorio o Argentincu

Najskuplji hrvatski fudbaler se nije proslavio protiv Mesija, ali ne može mu se ni zamjeriti jer je Leo izluđivao i iskusnije kolege

Gvardiol: Mesi mu bio idol u djetinjstvu. Screenshot / Twitter

E. Ć.

15.12.2022

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol jedan je od najboljih defanzivaca koji su nastupili na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Naročito je briljantan bio protiv Belgije kada je svojom intervencijom spasio čist gol Romelua Lukakua.

Da je to bio pogodak, Belgija bi prošla dalje, a Hrvatska ispala već u grupi. No, nije do toga došlo jer je uvijek na pravom mjestu bio sjajni 20-godišnji Gvardiol.

Međutim, nije se proslavio protiv Lionela Mesija (Messi) u meču protiv Argentine u polufinalu Mundijala (0:3). Ali ne može mu se ni zamjeriti, tek je na početku svoje karijere, koja će sigurno biti velika, a Mesi je izluđivao i iskusnije kolege. Argentinac je jedan od najboljih ikada, a igra i sjajan turnir u Kataru.

Zanimljivo, Gvardiol je gostujući u jednom podkastu otkrio da mu je Mesi bio idol. Voditelj podkasta ga je pitao ko su mu bili idoli u doba djetinjstva, na šta je trenutno najskuplji hrvatski fudbaler odgovorio:

- Mesi. To jednostavno, mislim da se to jednom u 100 godina događa.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.