MLADI VEZNJAK ROME

Veliki je talenat, hvali ga Murinjo, a sada je potvrdio kontakte s FSBiH: Razgovarali smo, ali još nisam odlučio za koga ću igrati

Za "Vučicu" je debitovao ove sezone, a jedan od najvećih trenera svih vremena biranim riječima govori o njemu

Tahirović: U razgovoru s Murinjom. Twitter

E. Ć.

15.12.2022

Talentovani fudbaler Rome Benjamin Tahirović u razgovoru za "Footbollkanalen" otkrio je da su ga kontaktirali iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. 

Igrač sredine terena je ove godine debitovao za prvi tim "Vučice" koju vodi veliki Žoze Murinjo (Jose Mourinho). On vuče korijene iz Bosne i Hercegovine, a sada je potvrdio da su ga kontaktirali iz krovne kuće bh. fudbala.

- Tačno je da me Fudbalski savez BiH kontaktirao, razgovor je bio veoma korektan i otvoren, ali ništa više od toga. Još uvijek nisam donio odluku za koga ću igrati, to ću učiniti uskoro sa porodicom - rekao je Tahirović za "Footbollkanalen".


Švedski medij je podsjetio kako su za Bosnu i Hercegovinu zaigrali Anel Ahmedhodžić i Dennis Hadžikadunić, koji su prethodno prošli kroz sve omladinske selekcije te zemlje, ali Tahirović to nije želio komentarisati.

Inače, on je na Olimpiko stigao iz Vasalunda. Za Romu je debitovao ove sezone u duelu protiv Torina (1:1) odigranom 14. novembra ove godine. Tada je u 69. minuti zamijenio Brajana Kristantea (Bryan Cristante).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.