BILI VELIKI PRIJATELJI

Ovako je Ibrahimović govorio o Mihajloviću: Ako bih morao u rat, išao bih sa njim

U početku se nismo slagali, ali čim sam došao u Inter odmah smo se zavoljeli, ispričao je Ibrahimović

Mihajlović i Ibrahimović: Bili i saigrači. Twitter

E. Ć.

16.12.2022

Legendarni Siniša Mihajlović nakon duge borbe sa leukemijom danas je preminuo u 53. godini života. Od njega su se oprostili brojni prijatelji, poznanici, saigrači i fudbalski klubovi.

Od 2019. se borio sa leukemijom, koju je pobijedio u aprilu 2020. godine, ali se zloćudna bolest vratila gora nego ikad. Nakon što je jučer objavljeno da je u teškom stanju, danas je stigla vijest da je legendarni fudbaler, a kasnije i trener preminuo.


Prisjetili smo se kako je za o njemu govorio njegov veliki prijatelj Zlatan Ibrahimović, na čijem spisku je malo ljudi o kojima bih pričao biranim riječima.

- Ako bih morao da idem u rat, Siniša bi bio u prvom redu a ja u drugom - rekao je svojevremeno Ibrahimović.


Ibrahimović i Mihajlović: Od rivala do velikih prijatelja - Avaz
Ibrahimović i Mihajlović: Od rivala do velikih prijatelja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

On je otkrio kako su jedno vrijeme Mihajlović i on bili u lošim odnosima, ali da su izgladili sve i da su postali bolji nego ikada. Vodili su žestoke borbe dok je Ibrahimović igrao za Juventus, a Mihajlović za Inter. Sve se promijenilo kada je Zlatan stigao na Meacu.

- Siniša je sjajan čovjek. Sretan sam što ga lično poznajem. U početku se nismo slagali, ali čim sam došao u Inter odmah smo se zavoljeli - dodao je Ibrahimović.

I Mihajlović je imao samo riječi hvale za Ibrahimovića.

- Došlo mi je da ga "ubijem" kad smo igrali protiv Juventusa. Na sreću, ništa se loše nije desilo, a kada je došao u Inter shvatio sam koliko je dobar momak. Ponosan sam što ga imam za prijatelja - naglasio je Mihajlović.

Njih dvojica su napravili pravi šou na italijanskom muzičkom festivalu u Sanremu prošle godine. Šalili su se i pjevali. Bilo je priče i o teškoj bolesti, a Ibrahimović je otkrio kako nije imao snage da pozove Mihajlovića kada je saznao da boluje od leukemije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.