O MEČU HRVATSKA-MAROKO

Bogdanović o spornoj situaciji: Ako ovo nije penal, ja stvarno ne znam zašto oni sjede u VAR-u?

Da su htjeli pravdu, pravog suca bi doveli, poručio je Bogdanović

Rade Bogdanović: Ljudski faktor uvijek odlučuje o svemu. Screenshot / RTS

S. S.

18.12.2022

U studiju RTS-a, nakon utakmice reprezentacija Hrvatske i Maroka za treće mjesto svoje mišljenje iznio bivši reprezentativac Jugoslavije, koji je rodom iz Sarajeva, Rade Bogdanović.

On i Dejan Nedić, sudijski ekspert, složili su se da je Hrvatska oštećena za nedosuđeni jedanaesterac na utakmici za treće mjesto na SP-u protiv Maroka, u kojoj je pobijedila 2:1.

Katarski sudac Abdulrahman Al Jasim (Al-Jassim) u 73. minuti pri spomenutom rezultatu nije svirao penal za Hrvatsku, nakon što je Sofijan Amrabat u svom šesnaestercu povukao Joška Gvardiola u prodoru prema golu Maroka. VAR se također nije oglasio, a mnogi smatraju da je tu bilo elemenata za prekršaj.

- Tek kad smo vraćali snimku, vidjeli smo trzaj, ali to se u prijenosu nije vidjelo. To je gotovo, to je morao svirati, to je jasna greška. Mislim da je Amrabatov start na Gvardiolu bio ne samo za penal nego i crveni karton."

Slijedila je kratka rasprava o tome ovisi li VAR o ljudskom faktoru, na što je Bogdanović rekao Nediću: "Profesore, VAR je fenomenalna stvar, ali ljudski faktor uvijek odlučuje o svemu. Zašiljili su protiv Hrvata i stavili suca iz Katara da šilji za njih, nemojmo se folirati. Da su htjeli pravdu, pravog suca bi doveli. Ako ovo nije penal, ja stvarno ne znam zašto oni sjede u VAR-u?"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.