OPROŠTAJ OD LEGENDE

Komemoracija Mihajloviću u Beogradu: "Bio je prznica sa velikim srcem, nikad nije volio da gubi"

Kada sam pročitao prije tri godine vijest da je bolestan, pomislio sam da to nije najtačnije, rekao je Džajić

Komemoracija Siniši Mihajloviću. AP Photo / Darko Vojinovic

S. S.

18.12.2022

Legendarni fudbaler Siniša Mihajlović izgubio je bitku sa leukemijom i preminuo je u 53. godini. 

Ova vijest je poprilično uzdrmala čitavu javnost, o čemu svjedoče i brojni oproštaji od ove sportske veličine.

Od legendarnog fudbalera i trenera oprostili su se brojni asovi i fudbalski radnici, a među okupljenima našao se i Dragan Džajić, koji je održao emotivan govor, tokom kog je u jednom momentu zastao u naletu emocija, a slično je bilo i tokom ostalih poruka koje su slate sa stadiona u Ljutice Bogdana.

Težak dan

Predsjednik Crvene zvezde Zvezdan Terzić je kazao da je ovo težak dan.

- Težak dan, jedan od najtužnijih. Opraštamo se od našeg druga, prijatelja, brata, Siniše Mihajlovića, jedne od najvećih ličnosti u historiji Zvezde. Dragi Siniša, još na početku karijere učinio si svoju Zvezdu najvećom u Evropi i na svijetu, a sebe upisao u besmrtnu listu legendi voljenog kluba - rekao je Terzić.

"Zlatne" kopačke Mihajlovića iz 1991.. AP Photo / Darko Vojinovic

"Mislio sam da nije tačno"

Riječ je uzela i legenda Zvezde Dragan Džajić.

- Kada sam pročitao prije tri godine vijest da je bolestan, pomislio sam da to nije najtačnije. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, vidio sam da se radi o teškoj bolesti. Mi u klubu smo se raspitivali o njegovom stanju i onda me je ohrabrila njegova izjava: "Ova bolest i ne zna sa kim je ušla u koštac". Ušla je sa jednim borcem i on je takav bio - kazao je Džajić, pa zastao u naletu suza i emocija:

- Duboko je vjerovao da će je savladali, ali je vrijeme pokazalo da nije mogao da se izbori. Morat ću da ponovim nekoliko riječi, da ne bih dalje bio ovako emotivan. Kada smo razmišljali o njemu, tu su Ljupko, Dika, Binić... Bili smo na Igmanu na pripremama, on je igrao za Vojvodinu. Bio je slobodan udarac na 40 metara od gola. Bio sam na klupi sa Ljupkom i vidim da se mladić sprema da šutira direktno. Pogledao sam Ljupka i rekao, "neće valjda da šutira u gol" i rekao mi je "sad ćeš da vidiš". Šutnuo je tako, da je naš golman jedva odbranio. Onda sam razgovara sa Ljupkom i ljudima iz kluba, a prva utakmica je bila protiv Vojvodine. Pitao sam Ljupka, pošto ga bolje zna, da pošalje nekog da dođe da razgovaramo jer nije mogao da igra zbog kartona. Zapitao sam ga da li bi želio da igra i on je odmah odgovorio da. Za kratko vrijeme u Zvezdi bio je na takvoj poziciji, da je njegov doprinos najvećim uspjesima bio ogroman. Bio je prznica sa velikim srcem, nikad nije volio da gubi. Ni na treningu. Govorio sam trenerima da paze, da ne uđe u sukob, jer nije volio da bude poražen. Mnogo mi je žao što mu se ovo desilo.

Emotivni Džajić. Screeenshot / Sportal

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.