EMOTIVNI ISPRAĆAJ

Navijači Lacija pjesmom i bakljama ispratili Mihajlovićev kovčeg, a Arnautović i Stanković ga poljubili

Vladika Andrej je na kraju službe podsjetio da je Siniša govorio da je rat nešto najgore i da je crvena boja krvi nevinih ljudi, a potom je pozvao na molitvu za mir

Ispraćanje Mihajlovićevog kovčega. Nova.rs

S. S. / Telegraf.rs / Nova.rs

19.12.2022

Proslavljeni fudbaler i trener Siniša Mihajlović izgubio je najvažniju životnu bitku, a nakon sahrane bazilici "Santa Maria degli Angeli e dei Martiri" u Rimu kovčeg je ispraćen. Novinari Telegrafa su na licu mjesta kako bi ispratili legendu na večni počinak.

 Arijana, supruga Siniše Mihajlovića, nešto poslije 10 sati stigla je u baziliku gdje će bio sahranjen , piše Telegraf.

Nešto poslije 10 sati kovčeg je stigao pred baziliku, navijači Lacija su u velikom broju bili prisutni, a stigla je i Sinišina porodica. Uplakana supruga Arijana gledala je mnoštvo naroda na posljednjem pozdravu za njenog supruga.

Također su u Rim stigli i delegacija Zvezde i Bolonje. Crveno-bijele su predvodili Zvezdan Terzić i Svetozar Mijailović. Jugoslovenska zastava se zavijorila ispred bazilike, a nekoliko stotina ljudi se nalazilo u crkvi gdje se odala počast Siniši.

Opelo Siniši Mihajloviću vodio je vladika austrijsko-švicarski Andrej Silerdžić. Vladika Andrej je na kraju službe podsjetio da je Siniša govorio da je rat nešto najgore i da je crvena boja krvi nevinih ljudi. Potom je pozvao na molitvu za mir.

Lacio je na poseban način ispratio Sinišu. Oni su na sahranu donijeli pravog orla, čuvenu maskotu kluba kojeg su unijeli u baziliku, a kasnije su podigli transparent i zapjevali u Mihinu čast.

Austrijski fudbaler i napad Bolonje Marko Arnautović te legenda fudbala u Srbiji Dejan Stanković su prišli kovčegu i poljubili ga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.