MUNDIJAL U KATARU

Konačni rezultat reprezentacija na SP: Arabija ispred Srbije, Njemačka najbolja od onih koji nisu prošli grupnu fazu

Tako je Katar najlošija ekipa cijelog prvenstva, nema nijedan bod i gol-razliku -6

Lionel Messi: Najbolji na svijetu. AP Photo / Martin Meissner

S. S.

19.12.2022

Argentina je postala prvak svijeta treći put u historiji, a Lionel Mesi (Messi) prestigao je Maradonu kao najbolji fudbaler svih vremena. U Kataru su odigrane ukupno 64 utakmice, a Argentina, Francuska, Hrvatska i Maroko odigrali su ih po sedam. 

 Bilo je tu i ranog ispadanja moćnih momčadi. Najviše su razočarale reprezentacije Belgije i Njemačke, koje su ispale u grupama, a najveće pozitivno iznenađenje bili su Marokanci - prva afrička reprezentacija u historiji koja je ušla u polufinale Svjetskog prvenstva.

Na osnovu uspjeha te gol-razlike svake ekipe objavljena je konačna tabela reprezentacija na proteklom Svjetskom prvenstvu. Prva četiri mjesta određena su utakmicama za plasman, dok su od petog do 32. mjesta reprezentacije poredane u skladu sa statistikom.

Tako je Katar najlošija ekipa cijelog prvenstva, nema nijedan bod i gol-razliku -6. Na pretposljednjem je mjestu Kanada, na 30. mjestu je Vels, a 29. je Srbija. Najveće je razočaranje Belgija na 23. mjestu, a nije puno bolja ni Njemačka, koja je na 17. mjestu s boljom gol-razlikom. Srbija je 29. reprezentacija, a Saudijska Arabija je 25.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.