ARGENTINSKI GOLMAN

Martinez je potezom u Kataru zgrozio javnost: Pojavio se video iz prošle godine, kako je slavio nagradu sa Kopa Amerike

Podsjetimo, on je nagradu za najboljeg golmana Mundijala stavio na međunožje i još se okrenuo navijačima

Martinez: Na međunožje stavljao i nagradu sa Kopa Amerike. Screenshot

E. Ć.

19.12.2022

Reprezentativac Argentine i čuvar mreže Aston Vile Emilijano Martinez proglašen je najboljim golmanom Svjetskog prvenstva u Kataru gdje je došao i do trofeja svjetskog prvaka.

Martinez je imao odlično prvenstvo, imao je nekoliko ključnih intervencija, ali je potezom na dodjeli pojedinačnih priznanja privukao pažnju nesvakidašnjom proslavom koja je zgrozila javnost.

Naime, on je nagradu za najboljeg golmana Mundijala stavio na međunožje i još se okrenuo navijačima. Danas se oglasio i objasnio kako je to bilo upućeno navijačima Francuske koji su ga sve vrijeme provocirali.

Ipak, na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojoj Emiliano Martinez na identičan način proslavlja i nagradu na Kopa Americi 2021. godine. 

Ponovo je nagradu stavio na međunožje, a ovog puta se i plazio. Nije poznato kome. Podsjetimo, prvenstvo Južne Amerike 2021. godine održalo se u Brazilu, a Argentinci su u finalu savladali upravo selekciju domaćina sa 1:0 golom Anhela Di Marije (Angel).

@el_pana_archillasuuu A llorar colombianos 🙃 #emilianomartinez #copaamerica #copaamerica2021 #argentina #mejorarquero #copa ♬ Ram Pam Pam - Natti Natasha & Becky G
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.