NAKON OSVAJANJA MUNDIJALA

Prvak svijeta s Argentinom iz 1986.: Mesi mi je otkrio, želi oboriti još jedan rekord

Mesiju je Mundijal u Kataru bio peti na kojem je igrao

Valdano: Otkrio šta mu je Mesi rekao. Twitter

E. Ć.

21.12.2022

Fenomelani Lionel Mesi (Messi) u Kataru je konačno osvojio ono što je želio cijelu karijeru i trofej koji mu je uporno izmicao iz ruku - pehar osvjaača Svjetskog prvenstva.

Mesi i Argentina su nakon velike drame i penala u nedjelju savladali Francusku (4:3) i postali svjetski prvaci. 35-godišnji Mesi je ranije rekao kako mu je Mundijal u Kataru posljednji koji će igrati, međutim čini se da se Argentinac premišlja. 

Najavio je da se neće penzionisati od reprezentacije i da želi igrati za "Gaučose" kao prvak svijeta, a sada, prema navodima njegovog sunarodnika Horhea Valdana (Jorge), Mesi bi mogao zaigrati i na šestom prvenstvu.

- Kada kamere nisu bile uključene, Mesi mi je rekao da će, ako u svom petom pokušaju osvoji titulu prvaka, ostati i na šestom. Rekao mi je da to nije napravio nijedan igrač u historiji. Odgovorio sam da to nije moguće, a on je rekao "ako postanem svjetski prvak, igrat ću za Argentinu i na sljedećem Mundijalu" - otkrio je Valdano.

Ukoliko se riječi šampiona svijeta sa Argentinom iz 1986. ispostave tačnim, Mesi bi postao prvi fudbaler koji je igrao na šest Svjetskih prvenstava. 

Mesiju je Mundijal u Kataru bio peti na kojem je igrao. Osim njega, na pet Svjetskih prvenstava igrali su Kristijano Ronaldo (Cristiano), koji je jedini fudbaler koji je dao golove na pet različitih Mundijala, Lotar Mateus (Lothat Matthaus), Meksikanci Rafael Markes (Marquez), Andrea Huardado (Guardado), dok su Giljermo Očoa (Guillermo Ochoa) i Đanluiđi Bufon (Gianluigi Buffon) bili u rosterima svojih reprezentacija na pet Svjetskih prvenstava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.