ZNAKOVITA GESTA

Zijeh potezom na proslavi privukao pažnju: Mnogi tumače da je poruku uputio Halihodžiću

Marokanci su zaboravili da je proslavljeni bh. stručnjak udario temelje ove reprezentacije

Zijeh: Nije igrao za reprezentaciju dok je popularni Vaha bio selektor. Twitter

E. Ć.

22.12.2022

Fudbaleri Maroka bili su hit minulog Svjetskog prvenstva u Kataru. "Lavovi sa Atlasa" su završili na četvrtom mjestu, te su tako postali prva afrička reprezentacija koja je dogurala tako daleko. 

Jedan od ključnih igrača Maroka bio je Hakim Zijeh (Ziyech) koji je imao mnogo nesuglasica sa proslavljenim bh. stručnjakom Vahidom Halilhodžićem. Popularni Vaha je udario temelje ove reprezentacije Maroka, ali to će u Maroku teško ko priznati, naročito sada.


Podsjetimo, nakon Mundijala u Rusiji 2018. godine od reprezentacije Maroka su se oprostili, između ostalih, Mehdi Benatija, Mubarek Busufa (Moubarek Boussoufa), Nordin Amrabat...

Halihodžić je zamjerio Zijehu i Nusairu Mazraujiu (Noussair Mazraoui) nezalaganje na treningu, stoga ih je udaljio iz reprezentacije, ali je kasnije izgladio odnose sa zvijezdom Bajerna, dok Zijeh nije želio ni da čuje i odbijao je igrati za "Lavove sa Atlasa" dok je na klupi bh. stručnjak.

Nakon historijskog rezultata Maroka, priređen je spektakularan doček u Rabatu. Međutim, čini se da je Zijeh iskoristio priliku da prozove Halilhodžića. Naime, tokom prijenosa dočeka na Instagramu Zijeh se uhvatio za uho.

To je protumačeno kao da Zijeh želi poručiti da ne čuje sve one koji su ga kritikovali, a mnogi su ovaj gest shvatili kao poruku legendarnom Vahidu Halilhodžiću.

Podsjetimo, Halilhodžić je bez problema izborio plasman na Mundijal, a onda je raskinuo saradnju sa Marokancima nakon tri godine rada.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.