VALID REGRAGUI

Selektor Maroka se naklonio Halilhodžiću: On je napravio ovu grupu igrača

Ja sam tu donio svoj mentalitet. Donio sam nešto novo i igrači su ti koji su se žrtvovali kako bi ispratili ono što tražim, rekao je Regragui

Regragui: Bravo i veliko hvala Vahidu Halilhodižiću. Screenshot / Twitter

E. Ć.

23.12.2022

Bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić je bez većih problema izborio plasman na Mundijal sa Marokom, a onda je nedugo pred početak Svjetskog prvenstva u Kataru raskinuo saradnju sa Marokancima.

Već je dobro poznato i zbog čega, popularni Vaha se nije slagao sa Hakimom Zijehom (Ziyech) zbog njegovog nezalaganja, pa se zbog toga našao na udaru marokanskih medija i navijača. Halilhodžić na kraju nije otišao na Mundijal, a zamijenio ga je Valid Regragui (Walid).

"Lavovi sa Atlasa" su bili senzacija Mundijala u Kataru gdje su osvojili četvrto mjesto. Halilhodžić je udario temelje marokanske reprezentacije, jer su se nakon Mundijala u Rusiji 2018. godine od reprezentacije oprostili, između ostalih, Mehdi Benatija, Mubarek Busufa (Moubarek Boussoufa), Nordin Amrabat...


Halilhodžićev nasljednik je u razgovoru za "Arryadia TV" istakao kako je Halilhodžić također zaslužan za uspjeh Maroka, te mu se zahvalio za sve što je napravio u tri godine rada.

- Bravo i veliko hvala Vahidu Halilhodižiću. On je odradio vrhunski posao i napravio je ovu grupu igrača. Ja sam tu donio svoj mentalitet. Donio sam nešto novo i igrači su ti koji su se žrtvovali kako bi ispratili ono što tražim - rekao je Regragui.

Marokanski selektor je istakao da je ta grupa vodila Maroko do polufinala Svjetskog prvenstva, što nikada prije nije pošlo za rukom nijednoj afričkoj reprezentaciji.

Inače, Halilhodžić je prvi pozvao Sofijana Amrabata (Soffyan) u reprezentaciju Maroka, koji je bio jedan od najboljih igrača u Kataru, a zaslužan je i za, između ostalih, i veznjake poput Selima Amalaha (Amallah) i Azedina Ounahija (Azzedine).

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.