SJAJNA PRIČA

Prije šest godina je napisao pismo Mesiju kada se oprostio od reprezentacije, a sada je s njim osvojio Mundijal

Mesi se nakon poraza od Čilea u finalu Kopa Amerike 2016. oprostio od državnog tima, ali se ubrzo vratio među "Gaučose"

Piše: E. Ć.

23.12.2022

Fernandez i Mesi: Postali prvaci svijeta. Twitter

Fudbaleri Argentine nakon 36 godina vratili su trofej osvajača Svjetskog prvenstva u svoju domovinu. Jedan od najboljih igrača svih vremena Lionel Mesi (Messi) odigrao je sjajan turnir, a veliku podršku su mu pružali ostali saigrači.

Jedan od igrača koji su skrenuli pažnju na sebe dobrim nastupom na Mundijalu je i 21-godišnji Enzo Fernandez. Fernandez je postigao i dva pogotka, naročito sjajan je bio onaj protiv Meksika u grupnoj fazi (2:0).

Zanimljivo da je Fernandez 2016. napisao pismo Mesiju nakon što se ovaj oprostio od reprezentacije. Podsjetimo, Mesi se nakon poraza u finalu Kopa Amerike od Čilea oprostio od reprezentacije, ali je onda odlučio da se vrati među "Gaučose". 

Enzo Fernandez je tada pisao o nevjerovatnom pritisku koji je Mesi imao na svojim plećima i ogromnim očekivanjima svih Argentinaca. 

Šest godina kasnije, Fernandez je zajedno sa Mesijem i ostalim Argentincima osvojio Svjetsko prvenstvo i ispunio želje svih navijača u svojoj domovini. I Mesi je tako osvojio trofej koji je toliko želio i jedini koji mu je nedostajao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.