REPREZENTACIJA

Izvršni odbor NSBiH 29. decembra raspravlja o selektoru: Petev odlazi, a ko dolazi?

Tu temu smo samo načeli, odnosno da bismo trebali raspravljati o selektoru Petevu, jer mu uskoro istječe ugovor, rekao je Čolpa

Ivajlo Petev. NSBiH

Piše: G. Šumar

23.12.2022

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković najavio je da će na sjednici Izvršnog odbora kuće bh. fudbala, koja će biti održana 29. decembra, biti razmotren status selektora Ivajla Peteva (Ivaylo) kojem uskoro, 31. decembra, ističe ugovor s NSBiH.


Dnevni red

- Nisam još dobio dnevni red, rekao je član Izvršnog odbora NSBiH iz Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo Fuad Čolpa i dodao:

- A ako je tako već najavio predsjednik Saveza, nema razloga da bude drugačije. Naravno, u kontaktu sam s njim. Tu temu smo samo načeli, odnosno da bismo trebali raspravljati o selektoru Petevu, jer mu uskoro istječe ugovor. Šta će biti dalje, da li će Petev ostati ili će doći neko novi, vidjet ćemo. Imali smo neke preliminarne razgovore i to je sve što trenutno mogu reći.

Prema našim informacijama iz Saveza, Petevu neće biti produžen ugovor, a novi selektor će biti Bošnjak. Vaš komentar?

- Ne znam da li odlazi Petev, nisam siguran. A da li će novi selektor biti Bošnjak, to su uglavnom ili nečija predviđanja. U tom smislu, nije daleko ni da bude, a vidjet ćemo kako će se odvijati razgovori i ko će sve biti od kandidata, ili eventualno jedan kandidat.

Navodno, cilj čelnika kuće bh. fudbala je da se imenovanjem trenera Bošnjaka relaksira situaciju u i oko našeg državnog tima.

- Ne, ne bih u ovom momentu želio ništa prejudicirati. Predsjednik i ja smo imali određene razgovore, uostalom kao što je on to imao i s ostalim članovima Izvršnog odbora. Nadam se da će ipak, ako Petev više ne bude selektor, doći jedno iskusno ime. Naravno, fudbalski stručnjak koji može prihvatiti naše uslove, jer mi smo finansijski limitirani za plaću selektora. Vjerujem da ima naših trenera koji bi uvijek prihvatili našu ponudu.


Konačan odgovor

Možete li biti malo konkretniji, koji su to treneri?

- Ne, u ovom trenutku ne možemo razgovarati o tome – zaključio je Čolpa, koji je i nakon nekoliko potpitanja ostao zakopčan do grla.

Hoće li novi selektor biti Faruk Hadžibegić, Safet Sušić ili Mehmed Baždarević ili saznat ćemo 29. decembra.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.