LIONEL SKALONI

Bio je Mesijev saigrač, a onda je postao ključni čovjek u ispunjenju njegovog sna

Selektor "Gaučosa" i Mesi su igrali zajedno protiv Meksika u osmini finala Mundijala 2006. godine, a sada je Skaloni selektor

Skaloni i Mesi: Od saigrača do selektora i igrača. Twitter

E. Ć.

24.12.2022

Argentina je pokorila svijet i u Kataru osvojila Svjetsko prvenstvo. To je za "Gaučose" treći Mundijal, a prvi nakon punih 36 godina čekanja. 

Osvajanjem "Boginje" Lionel Mesi (Messi) je ispunio svoj san i osvojio jedini trofej koji mu je uporno izmicao iz ruku u njegovoj bogatoj karijeri, a na tom putu mu je pomogao bivši saigrač, danas selektor Lionel Skaloni (Scaloni).

Skaloni je predvodio Argentince i do trofeja Kopa Amerike prošle godine, pa onda i Finalisime, a sada je odveo "Gaučose" i na vrh svijeta. Zanimljivo da su on i Mesi bili saigrači na Svjetskom prvenstvu koje se 2006. godine održalo u Njemačkoj. 

Mesi je tada bio na početku reprezentativne karijere, to mu je bio prvi od pet Mundijala, a Skaloni je privodio karijeru kraju i nastup na Svjetskom prvenstvu mu je bio kruna karijere. 

Oni su zajedno bili na terenu u utakmici osmine finala protiv Meksika u kojoj su Argentinci slavili sa 2:1 golovima Hernana Krespa (Crespo) i Maksija Rodrigeza (Maxi Rodriguez). Jedini gol za Meksikance dao je Rafael Markez (Marquez).


@falsois Did You Know Scolini and Messi played together 2006 Round of 16🇦🇷😱🤯 #messi #argentina #futbol #futebol #soccer #football #worldcup #leomessi #roundof16 #2006 #didyouknow ♬ La La La (Brasil 2014)/Waka Waka (This Time for Africa) Medley (El Dorado World Tour Live) - Shakira
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.