POSUDBA DO KRAJA SEZONE

Španski mediji: Dvije ekipe spremne dati devet miliona da bi doveli Feliksa na šest mjeseci

U klubu su svjesni kako je vrlo malo klubova na svijetu spremno u zimskom prijelaznom roku platiti 100 miliona eura za jednog igrača, zbog toga je Atletiko otvorio vrata Feliksu za odlazak na posudbu

Žoao Feliks. AP Photo / Petr David Josek

S. S.

25.12.2022

Španski prvoligaš Atletiko Madrid spreman je pustiti portugalskog veznjaka Žoao Feliksa (Joao Felix) (23) na posudbu do kraja sezone, ali bez otkupne klauzule, prenose španski mediji.

Prema navodima medija, madridski klub za Feliksovu posudbu do kraja sezone traži devet miliona eura i to bez mogućnosti kupnje. Madridski klub je spreman i prodati 23-godišnjeg Portugalca, ali za iznos od 100 miliona eura što je 26 miliona manje od iznosa kojeg su Španjolci za njega platili 2019. Benfici.

U klubu su svjesni kako je vrlo malo klubova na svijetu spremno u zimskom prijelaznom roku platiti 100 miliona eura za jednog igrača, zbog toga je Atletiko otvorio vrata Feliksu za odlazak na posudbu. Prema pisanju AS-a, Felix je najbliži posudbi u Arsenal ili Mančesteer junajted.

Feliks je bio član portugalske reprezentacije koja je nastupila na Svjetskom prvenstvu u Kataru. izgubivši u četvrtfinalu od Maroka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.