FUDBALOM SE BAVIO DO 2011.

Ko je bio preminuli Bojan Jamina: Igrao u BiH, Srbiji, Sloveniji, u mladoj reprezentaciji bio s Nadarevićem i Papcem

Nakon epizode u Sloveniji igrao je u našoj ligi za Kozaru, Slaviju, nakon čega se ponovo vraća u Čelik, gdje je igrao od 2004. do 2006. godine

Preminuli Bojan Jamina. AVAZ

Piše: S. S.

26.12.2022

Bivši mladi reprezentativac BiH Bojan Jamina preminuo je danas u 43. godini u bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu. On je krajem novembra pokušao počini samoubistvo u Istočnom Sarajevu, tako što je pucao sebi u sljepočnicu, ali mozak nije bio oštećen.

Bojan Jamina je bio veznjak, a upisao je jedan nastup za U21 reprezentaciju BiH. On je bio član mlade reprezentacije BiH u generaciji sa Safetom Nadarevićem, Sašom Papcem, Alenom Škorom, Džemalom Berberovićem, Albinom Pelakom.

On je igrao za omladinske kategorije Željezničara,  pa je bio član beogradske Zvezdare (1998), Slavije iz Sarajeva. On je iz zeničkog Čelika otišao u OFK Beograd. Na ljeto 2001. prelazi u ljubljansku Olimpiju, a oni ga odmah proslijeđuju u Triglav na posudbu.

Nakon epizode u Sloveniji igrao je u našoj ligi za Kozaru, Slaviju, nakon čega se ponovo vraća u Čelik, gdje je igrao od 2004. do 2006. godine. Na ljeto 2006. godine dolazi i do drugog mandata u Slaviji iz Istočnog Sarajeva, gdje je igrao sve do završetka karijere 2011. godine.

On je u svojoj karijeri upisao i četiri nastupa na evropskoj sceni, tačnije u Intertoto kupu, gdje je postigao gol u meču Slavije i Sant Julije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.