PREMIER LIGA

Konte stao u odbranu Kejna: Ne znate kako je u Italiji

Nijednog trenutka nisam posumnjao u njegov kvalitet, mentalitet, pristup treningu ili utakmici, rekao je Konte

Antonio Konte. Twitter

G. Š.

27.12.2022

Totenhem je u ponedjeljak odigrao neriješeno (2:2) sa Brentfordom u gostima, a kapiten londonskog kluba Hari Kejn (Harry Kane) imao je neprijatnu dobrodošlicu. Razlog leži u njegovom promašenom penalu na utakmici protiv Francuske, zbog kojeg se reprezentacija Engleske vratila kući. Menadžer Totenhema Antonio Konte (Conte)poslije utakmice stao je u odbranu svog igrača.


Čudna situacija

- Nijednog trenutka nisam posumnjao u njegov kvalitet, mentalitet, pristup treningu ili utakmici, rekao je Konte i dodao:

- Suočava se sa čudnom situacijom, jer je stvarno dobro igrao na Mundijalu. Ekipa je stigla do četvrtfinala, on je predvodio, ali jeste promašio penal koji je reprezentaciju poslao nazad kući. Fudbal je takav, satkan od pozitivnih i negativnih trenutaka. Ako ste psihički stabilni, vrhunski igrač, na top nivou, postoji trenutak u kome sve negativno sklonite u stranu i krenete naprijed.

Kejn je, kako tvrdi Konte, uspio u tome.

- Ljudi, govorimo o stvarno kvalitetnom fudbaleru i posebnoj osobi. Iz tog razloga naši, ali i navijači klubova protiv kojih igramo, trebalo bi svaki put da mu tapšu, da aplaudiraju, istakao je Konte.


Klupski fudbal

Smatra da su navijači Brentforda bili uplašeni, jer je Kejn igrao za Totenhem, a ne zbog onoga što se desilo Engleskoj.

- Normalne su te situacije. Pokušali su da naprave problem, ali samo zato što je Hari igrao protiv Brentforda. Ne znate šta se sve dešava u Italiji. Kad je fokus na reprezentaciji onda je publika najbolja na svijetu. Kad je na programu klupski fudbal, gledaoci pronalaze načine da poremete igrače protivničkih klubova, pogotovo one sposobne da naude timu koji podržavaju, zaključio je italijanski stručnja

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.