PRISTOJNA CIFRA

Evo koliko je Fudbalski savez Srbije zaradio od Svjetskog prvenstva

Ono što nije baš najjasnije, jeste kako će se svota novca podijeliti između fudbalera i FSS-a

Uprkos lošem rezultatu Srbija zaradila pristojnu cifru od Svjetskog prvenstva. AP Photo / Luca Bruno

S. S.

27.12.2022

Svjetsko prvenstvo u Kataru je, kada je Srbija u pitanju ostalo u lošem sjećanju. Očekivanja su bila velika, a na kraju su susjedi ispali u grupnoj fazi sa samo jednim bodom.

Poraz od Brazila na samom početku, potom i remi sa Kamerunom gdje je reprezentacija Srbije uspjela da ispusti prednost od dva gola u samo nekoliko minuta, a onda i poraz od Švicarske bili su epilog Mundijala u Kataru za susjede. Ipak, pored toga Fudbalski savez Srbije inkasirao je ogromnu finansijsku svotu od učešća u Kataru.

Održana je sjednica Izvršnog odbora FSS-a, gde je podnijet i detaljan finansijski izvještaj, sa svim pojedinačnim troškovima, koji je Telegrafobjavio:

- Ukupni prihodi su 11.853.364 dolara (oko 21.767.316 KM), a rashodi 7.751.398 dolara ( oko 14.234.535 KM). Ostvarena je dobit u iznosu od 4.101.965 dolara (oko 7.532.778 KM). Članovi IO FSS su usvojili izveštaj i sa zadovoljstvom konstatovali da su ostvareni zavidni prihodi, a da se istovremeno vodilo računa i o svakom utrošku, te je tako i čista zarada koju je ostvario savez više nego značajna - stoji u saopćenju Fudbalskog saveza Srbije.

Ono što nije baš najjasnije, jeste kako će se svota novca podijeliti između fudbalera i FSS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.