ZVIJEZDA PSG-A

Mundijal je ostavio traga na njemu: Nejmar na udaru kritika zbog simuliranja, zaradio i crveni karton

Navijači su razočarani zbog njegove partije

Nejmar i saigrači protestovali kod sudije Turpana. Twitter / Bleacher Report

E. Ć.

29.12.2022

Fudbaleri PSG-a ušli su pobjedom u nastavak sezone nakon pauze zbog Svjetskog prvenstva u Kataru. Parižani su mnogo teže od očekivanog u okviru 16. kola francuskog prvenstva savladali Strazbur (2:1).

Poveli su Parižani u 14. minuti kada je Markinjos (Marquinhos) pogodio nakon asistencije Nejmara (Neymar). Markinjos je u 51. minuti zatresao i vlastitu mrežu, a posao svojim saigračima otežao je Nejmar nakon nešto više od sat igre kada je dobio crveni karton.


Brazilac, koji je poznat po simuliranju, pokušao je iznuditi penal, ali na to nije nasjeo sudija Klemen Turpan (Clement Turpin) koji mu je pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton. Samo dvije minute ranije požutio je zbog prekršaja. Nejmar i saigrači su protestovali, ali francuski sudija je ostao pri svojoj odluci.

Ovo je bila prva utakmica Brazilca nakon Svjetskog prvenstva u Kataru. Nejmar je i javno priznao da se loše osjećao nakon Mundijala i razočaravajućeg poraza od Hrvatske u četvrtfinalu. Navijači su razočarani zbog njegove partije, a mnogi ne mogu vjerovati kako je sramotno simulirao.

Inače, francuski mediji objavili su da je nezadovoljni i razočarani Nejmar odmah otišao u svlačionicu, a onda je prije kraja utakmice napustio stadion.

Kada se činilo da će Strazbur doći do velikog boda sjajni Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) je pogodio sa penala u 95. minuti. Parižani su prvi tim lige sa 44 osvojena boda, a prati ih Lens sa 36 uz utakmicu manje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.