POSUDBA DO KRAJA SEZONE

Mančester junajted i Arsenal su favoriti za potpis velikog talenta u januaru

Žoao Feliks će vjerovatno napustiti Atletiko na pozajmicu sljedećeg mjeseca, tri i po godine nakon sto se iz ekipe Benfike pridružio Atletiko Madridu za 113 miliona

Žoao Feliks. twitter

B. L.

29.12.2022

Junajted, Arsenal, Čelzi i PSG su zainteresirani za potpis Žoao Feliksa, nakon što je Fabricio Romano prenio vijest da on želi napustiti klub

Težak period za njega u ekipi Atletika gdje je samo postigao četri pogotka u 18 utakmica za ekipu Simeonea.

Pojavili su se izvještaji gdje bi se mogao preseliti u januaru. Kako pišu španijski mediji Feliksova sljedeća destinacija je Engleska gdje su Arsenal i Mančester junajted favoriti.

Tvrde da su ti klubovi najbolje pozicionirani za završetak pozajmice, uz izvještaje da će Atletiko dozvoliti privremeni odlazak ako zainteresovani klubovi plate osam miliona pozajmnicu i platu igrača.

Međutim, Simeone je umanjio govor o odlasku tvrdeći da Feliks i dalje može biti važan za njegovu ekipu.

- Ako uradi ono što smo vidjeli na Svjetskom prventsvu, bit će veoma bitan. On ima talenat i mi trebamo njegove kvalitete. Otkako sam u klubu neke razlike postoje među ljudima i ne možemo se složiti oko svega, ali sam uvijek tražio najbolje za klub, bio to ja ili fudbaleri. Svi daju svoj maksimum dodao je Simeone.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.