REPREZENTATIVAC FRANCUSKE

Mbape pokazao klasu: Pitali ga za Martinezove provokacije, njegov odgovor oduševio javnost

Martinez je prvo ismijavao Mbapea u svlačionici dok su se Argentinci radovali, a onda je i tokom proslave na ulicama Argentine provocirao Francuza

Mbape: Ne mari za Martinezove provokacije. Twitter

E. Ć.

29.12.2022

Nakon što je Argentina pobijedila Francusku u finalu Svjetskog prvenstva poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca, golman "Gaučosa" Emilijano Martinez je provocirao zvijezdu "Trikolora" Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe).

Martinez je prvo ismijavao Mbapea u svlačionici dok su se Argentinci radovali, a onda je i tokom proslave na ulicama Argentine provocirao Francuza. Dok su se fudbaleri vozili u otvorenom autobusu, Martinez je u rukama imao lutku sa likom francuskog fudbalera. 


Mbapea su nakon sinoćnje utakmice PSG-a i Strazbura (2:1), u kojoj je donio pobjedu svom timu pogotkom u 95. minuti, pitali za Martinezove provokacije. Francuz je poručio da ga to ne zanima.

- To nije moj problem. Ne želim trošiti energiju na toliko nebitne stvari. Meni je sada najvažnije da dam sve od sebe za klub - poručio je Mbape.

Dodao je da je razgovarao sa Lionelom Mesijem (Messi), koji nije reagovao na Martinezovo sramotno ponašanje tokom proslave.

- Sačekat ću Mesija da se vrati pa da nastavimo zajedno postizati golove i pobjeđivati. Pričao sam s njim i čestitao sam mu - istakao je Mbape.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.