U RODNOM ROSARIJU

Video / Mesi je apsolutni miljenik u Argentini: Od fanova ne može da se vozi automobilom

U rodnom gradu, gdje se sa porodicom odmara i slavi poslije trijumfa u Kataru, sa suprugom Antonelom je sjeo u automobil da se odveze od kuće, ali nije uspio

Leo Mesi u Argentini. Screenshot

S. S.

29.12.2022

Leo Mesi je nakon osvojene titule prvaka svijeta sa Argentinom ostao u rodnom Rosariju na produženom odmoru uz dozvolu njegovog kluba PSG-a.

Međutim, Mesi nije slobodan u svojoj domovini. U zemlji u kojoj je postao  heroj ne može da izađe ni iz dvorišta kuće u Rosariju. 

U rodnom gradu, gdje se sa porodicom odmara i slavi poslije trijumfa u Kataru, sa suprugom Antonelom je sjeo u automobil da se odveze od kuće, ali nije uspio.

Kada je pokušao da ode, njihov automobil su opkolile stotine navijača koji danima dežuraju oko njegove kuće kako bi odali počast svemu što je učinio za Argentinu. Mesi ju je doveo do južnoameričkih i svjetskih titula u posljednjih godinu i po dana, a sada uživa u bezgraničnom obožavanju sunarodnjaka. 

To također znači da ne mogu da napuste dvorište. Okružen gomilom, nije mogao da upali auto. Supruga Antonela mu je pokazala da skrene lijevo, ali joj je Mesi rekao da ne može ni da ode tamo zbog gužve.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.