FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE

Rasim Ljajić: Zbog Piksija sam odustao od kandidature za predsjednika Saveza

Nažalost, danas savez služi mahom za sinekure i zato po svaku cijenu želi da se zadrži „status kvo“, rekao je počasni predsjednik Novog Pazara

Rasim Ljajić. FACEBOOK / SDP SRBIJE

G. Š.

31.12.2022

Prije godinu i po, kada je krenula priča da će u Fudbalskom savezu Srbije morati da se održe izbori za novog predsjednika nakon ostavke Slaviše Kokeze, pričao je i Rasim Ljajić da razmišlja o kandidaturi. Izbori su prije dva mjeseca zamalo održani, pošto je bio samo jedan kandidat za predsjednika - Nenad Bjeković, a njemu je u posljednjem trenutku otkazana podrška, te se sad čeka raspisivanje novih.

Selektor i predsjednik

Ni na njima Ljajić neće biti kandidat za predsjednika, a u novogodišnjem intervjuu za "Danas" je otkrio i zbog čega.

- Nije tajna da sam razmišljao o kandidovanju za predsjednika FSS, ali kada sam vidio da je Piksi formalno selektor, a praktično i predsjednik Saveza i da neće dozvoliti da iko sa strane uđe i remeti tu „idilu“, odustao sam. Nažalost, danas savez služi mahom za sinekure i zato po svaku cijenu želi da se zadrži „status kvo“. Nema tu želje za bilo kakvim reformama i modernizacijom, pa nije ni čudo što niko i ne smije da kaže da je reprezentacija na Svjetskom prvenstvu doživjela potpuni neuspjeh - istakao je Ljajić.

Ipak, Rasimu ne nedostaje funkcija u sportu. Pored toga što je počasni predsjednik Novog Pazara, postao je i član Upravnog odbora Sportskog društva Partizan, u kojem bukti sukob sa fudbalskim klubom.

. Već sam bio potpredsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba u jednom periodu, a ova pozicija u Sportskom društvu dobro zvuči, ali u operativnom smislu ne znači puno. Potrudit ću se ipak da i sa te pozicije doprinesem stabilizaciji klubova, prije svega u smirivanju unutrašnjih sukoba i podjela - rekao je Ljajić.


Novi Pazar i(li) Partizan

Zanimljiv odgovor je imao Ljajić na pitanje za koga navija kada igraju Novi Pazar i Partizan.

- Da mi sin igra protiv Novog Pazara, je ne bih mogao da navijam protiv kluba iz grada u kome sam rođen i odrastao. Mada, moram da priznam da se malo čudno osjećam kada Pazar igra protiv Partizana, priznao je Ljajić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.