SELEKTOR HRVATSKE

Dalić: Nikada nisam ni prema kome poslao negativnu ili poruku mržnje

Zahvaljujem stoga svima u našoj regiji, i Srbima, i Bošnjacima, i Slovencima, na podršci koju su dali našoj reprezentaciji – dodao je selektor Hrvatske

Dalić i Kramarić. HNS

G. Š.

31.12.2022

Selektor nogometne reprezentacije Hrvatske, Livnjak Zlatko Dalić objasnio je svoje izjave sa Mundijala 2022. u Kataru koje su "zapalile" region. Dalić je, naima, poslije plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva pobjedu nad Brazilom posvetio hrvatskim braniteljima... 


Mi šaljemo vrijednosti koje živimo

– Iza hrvatske reprezentacije i mene kao selektora, iza poruka koje mi šaljemo i vrijednosti koje živimo, stoji sedam ili osam miliona Hrvata u domovini i u dijaspori. Mi nikada, posebno ja, nisam ni prema kome poslao negativnu poruku, poruku mržnje, nego samo poruke ljubavi i podrške svima – rekao je Dalić za "Večernji list".

Prvi strateg "Vatrenih" potom se zahvalio cijelom Balkanu na podršci koju su, kako je primijetio, naše zapadne komšije imale u Kataru.

– Zahvaljujem stoga svima u našoj regiji, i Srbima, i Bošnjacima, i Slovencima, na podršci koju su dali našoj reprezentaciji – dodao je selektor Hrvatske.


Nisam političar

Stručnjak rođen u Livnu kaže da bi i on navijao za sve komšijske selekcije.

– Da je neka od tih reprezentacija bila u našoj ulozi, ja bih navijao za nju. Hrvatska reprezentacija zastupa vrijednosti na kojima je Hrvatska nastala i ja ću ih zauvijek zastupati. Oni koji govore drugačije nemaju pravo potcjenjivati hrvatski narod, njegovu emociju, domoljublje, vjeru naroda. Jer, mi ne potcjenjujemo njih, niti od njih tražimo da zastupaju naše vrijednosti, niti ih na to prisiljavamo. Upravo oni šalju poruke razdora, mržnje, negative. Želim samo da istaknem da kao selektor nisam političar, niti me politika zanima, niti dijelim ljude po naciji ili vjeri. Gledam samo kakav je čovjek – zaključio je Dalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.