PREMIJERŠIP

Nije počeo utakmicu zbog nediscipline, a sada je donio pobjedu Junajtedu: Mali jubilej Rašforda

Ovo je engleskom napadaču bio mali jubilej, jer mu je pogodak iz 76. minute bio 100. u Premijer ligi u kojem je imao direktno učešće - dao je 65 golova i upisao 35 asistencija

Rašford: Sjajno pogodio. Twitter

E. Ć.

31.12.2022

Mančester junajted je 2022. godinu završio pobjedom. "Crveni đavoli" su kao gosti savladali Volvse sa 1:0, a jedini gol postigao je Markus Rašford (Marcus Rashford).

Rašford je igrao drugo poluvrijeme, a zanimljivo da je junak meča protiv Notingema (3:0) u prošlom kolu počeo sa klupe za rezerve, gdje ga je poslao Erik Ten Hag zbog, kako je navedeno, nediscipline.

Junajtedov legendarni fudbaler Pol Skols (Paul Scholes) rekao je za BT Sports da se najvjerovatnije radilo o kašnjenju, a da nije bio veliki prekršaj pokazuje i to da je uveden u igru u nastavku.


Rašford je u 76. minuti pogodio nakon dodavanja Brune Fernandeša. Volvsi su mogli do gola u sudijskoj nadoknadi, ali Raul Himenez (Jimenes) je loše šutirao iz sjajne pozicije.

Ovo je engleskom napadaču bio mali jubilej, jer mu je pogodak iz 76. minute bio 100. u Premijer ligi u kojem je imao direktno učešće - dao je 65 golova i upisao 35 asistencija.

Junajted će u 2023. godinu sa 4. pozicije sa 32 boda, osam manje od Arsenala koji ima utakmicu manje. S druge strane, Volvsi su u problemima, jer su na 18. mjestu sa tek 13 bodova.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.