BARCELONA

Skandal najtrofejnijeg igrača u historiji fudbala: Pod istragom je zbog seksualnog napada

Advokatski tim legende Barcelone negira bilo kakvu vezu između Alvesa i ovog događaja, te navode kako se Brazilac u klubu zadržao jako malo i da se ništa nije dogodilo

Alves: Najtrofejniji igrač sa 43 osvojena trofeja. Twitter

E. Ć.

1.1.2023

Proslavljeni brazilski fudbaler i najtrofejniji igrač u historiji (43) Dani Alves našao se pod istragom zbog navodnog seksualnog napada, javio je list "ABC".

Incident se dogodio u zoru u petak, 30. decembra ove godine, u noćnom klubu u Barceloni. Kako je djevojka navela u policijskom iskazu, Alves je zavukao ruku u njeno donje rublje, a ona se od takvog dodirivanja pokušala odbraniti.

Nakon spomenutoga događaja, osobe odgovorne za sigurnost prostorija aktivirali su Protokol gradskoga vijeća protiv napada i seksualnog uznemiravanja u privatnim prostorima noćnog života.

Advokatski tim legende Barcelone negira bilo kakvu vezu između Alvesa i ovog događaja, te navode kako se Brazilac u klubu zadržao jako malo i da se ništa nije dogodilo.

Katalonska policija je otvorila istragu, a žrtva je prošla liječnički pregled u bolnici u Barceloni, te je već dala izjavu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.