SERIJA A

Ugovori ističu velikom broju sjajnih fudbalera u Italiji: Listu predvode Džeko i Ibrahimović

Iako postoje naznake da bi Inter mogao produžiti saradnju sa "Dijamantom", Džeko i dalje ima samo onaj aktuelni ugovor koji traje do kraja sezone

Džeko i Ibrahimović: Dva iskusna napadača u vrhu navale milanskih rivala. Twitter

E. Ć.

1.1.2023

Nakon što je završeno Svjetsko prvenstvo u Kataru i nakon što smo dobili nove prvake svijeta Argentince, vratili smo se klupskom fudbalu. 

Početkom 2023. godine krenuo je zimski prijelazni rok, međutim čini se da ćemo pravim uzbuđenjima svjedočiti na ljeto, naročito kada je u pitanju Serije A. 

Velikom broju kvalitetnih fudbalera će na ljeto isteći ugovori, pa će biti slobodni igrači i samim tim mnogo zanimljiviji mnogim klubovima. 

Među onim fudbalerima kojima ističe ugovor na kraju sezone je i kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko. Iako postoje naznake da bi Inter mogao produžiti saradnju sa "Dijamantom", Džeko i dalje ima samo onaj aktuelni ugovor koji traje do kraja sezone.Osim Džeke, ugovor ističe i iskusnom napadaču rivalskog Milana Zlatanu Ibrahimoviću. Ibrahimović je propustio dosadašnji dio sezone zbog povrede, a produžetak saradnje zavisi od toga u kakvom stanju će Šveđanin bh. korijena biti do kraja prvenstva.

Na listi su i Ibrahimovićevi saigrači Olivije Žiru (Olivier Giroud) i Siprijan Tatarušanu (Ciprian Tatarusanu). Zaista su tu neka sjajna fudbalska imena među kojima i Anhel Di Marija (Angel), Adrijen Rabio (Rabiot), Interovi Samir Handanović, Stefan De Fraj (De Vrij), ali i Milan Škrinjar, kojeg PSG želi dovesti u svoje redove, ali on želi ostati u Interu pa je sve na upravi "Nerazura".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.