OD VRHA DO PONORA

Teško da će se pojaviti baksuzniji klub: Mogli su osvojiti sve, na kraju su ostali bez ičega, a kultni gol ih je zavio u crno

"Apotekari" su u finišu sezone imali priliku da osvoje sva tri trofeja, a na kraju su ostali bez ičega

E. Ćosić

2.1.2023

"Apotekari" ostali bez trofeja. Twitter

Teško da će se pojaviti baksuzniji klub ili da će jedan od fudbalskih timova imati užasnu godinu kao što je 2002. bila za Bajer Leverkuzen. 

Popularni "Apotekari" su imali sve u svojim rukama, dobro su kotirali u Bundesligi, imali su i finale Lige prvaka, a na kraju su sezonu završili bez ijednog trofeja, pognutih glava i smrknutog lica.

Prosto je nevjerovatno da je Bajer imao pet poena prednosti tri kola prije kraja u Bundesligi, ali su na kraju prosuli veliku prednost i završili kao drugi.

U finalu njemačkog Kupa su vodili sa 1:0 protiv Šalkea, ali su onda izgubili sa 4:2. 

Za zaokruživanje užasne sezone pobrinulo se finale Lige prvaka. Real Madrid je pobijedio "Apotekare" sa 2:1, a gol odluke dao je legendarni Zinedin Zidan (Zinedine Zidane). Radi se o kultnom golu, kada mu je Roberto Karlos (Carlos) ubacio sa lijeve strane, a Zidan zahvatio volej koji se i dan danas prepričava.

"Apotekari" su u finišu sezone imali priliku da osvoje sva tri trofeja, a na kraju su ostali bez ičega. Prije njih ista sudbina se dogodila Barceloni 1986. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.