PREMIJER LIGA

Brentford šokirao Liverpul, Klopov potez najbolje govori o partiji Van Dajka

Nizozemski defanzivac odigrao samo poluvrijeme

Van Dajk: Užasan meč za njega i saigrače. AP

E. Ć.

2.1.2023

Fudbaleri Brentforda napravili su pravo iznenađenje i na svom terenu pobijedili Liverpul u okviru 19. kola Premijer lige rezultatom 3:1.

Sve je loše išlo za "Redse", od samog početka pa do kraja. Brentford je poveo u 19. minuti nakon što je Ibrahima Konate poslao loptu u vlastitu mrežu. Joane Visa (Yoanne Wissa) je dao gol u 40. minuti, ali je on poništen nakon konsultacija s VAR-om. Ipak, Visa je dvije minute kasnije ponovo pogodio i ovog puta nije bilo VAR-a.

Virdžil Van Dajk (Virgil Van Dijk) je odigrao očajnu partiju u odbrani Liverpula, te ga je Jirgen Klop (Jurgen Klopp) odlučio zamijeniti već nakon prvih 45 minuta, što se nije dogodilo otkako je Nizozemac stigao u tim sa Enfilda.

Liverpul se u život vratio u 50. minuti preko Aleksa Okslejd-Čembrlejna (Alex Oxlade-Chamberlain), ali je utješni gol bilo sve što su "Redsi" mogli večeras. Za konačnih 3:1 pobrinuo se Brajan Mbeumo (Bryan) u 85. minuti.

Tim sa Enfilda sada zaostaje četiri poena za četvrtoplasiranim Mančester junajtedom koji ima utakmicu manje. Inače, "Redsi" nisu uspjeli sačuvati mrežu na ligaškoj utakmici još od oktobra mjeseca.


Standings provided by Sofascore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.