NAKON ŽESTOKOG STARTA

Jedan od najnesretnijih fudbalera današnjice: Konačno je dobio priliku za igru, pa se povrijedio

Defanzivac "Trešnjica" Markos Senesi startovao je u namjeri da dođe do lopte, ali je proklizao i žestoko pokupio Nizozemca

Van de Bek je u suzama napustio teren. Screenshot

E. Ć.

3.1.2023

Nizozemski fudbaler Doni van de Bek (Donny van de Beek) jedan je od najnesretnijih fudbalera današnjice. Talentovani veznjak koji je igrao sjajan fudbal u Ajaksu neprepoznatljiv je u Mančester junajtedu.

Van de Bek rijetko dobija prilike. Večeras je bio starter za "Crvene đavole" u meču protiv Burmuta, ali je doživio novu nesreću. Krajem prvog poluvremena defanzivac "Trešnjica" Markos Senesi (Marcos) startovao je u namjeri da dođe do lopte, ali je proklizao i žestoko pokupio Nizozemca.

Van de Bek je ostao na travi, a nakon ukazivanja ljekarske pomoći uplakan je napustio teren. Inače, ovo je bio Van de Bekov tek deveti meč ove sezone, a nije se upisivao u strijelce.

Podsjetimo, Van de Bek je na Old Traford stigao u transferu vrijednom 44 miliona eura. Inače, Junajted je slavio sigurnu pobjedu sa 3:0 golovima Kazemira (Casemiro), Luka Šoa (Luke Shaw) i Markusa Rašforda (Marcus Rashford).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.