ZVANIČNO

Petev nije dobio povjerenje Izvršnog odbora NSBiH: Hadžibegić novi selektor

Predsjednik NSBiH Vico Zeljković će se danas u 14 sati obratiti predstavnicima medija na pres-konferenciji koja će biti održana u prostorijama Saveza u Sarajevu

Petev odlazi, Hadžibegić dolazi na njegovo mjesto. FS BiH / FSCG

Piše: G. Š.

4.1.2023

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je odlučio da neće biti produžen ugovor s Ivajlom Petevom (Ivaylo), te da će novi selektor našeg državnog tima biti Faruk Hadžibegić, koji će dobiti jednogodišnji ugovor, sa opcijom produženja na još dvije godine.

- Predsjednik NSBiH Vico Zeljković će se danas u 14 sati obratiti predstavnicima medija na pres-konferenciji koja će biti održana u prostorijama Saveza u Sarajevu. Poslije press konferencije planirano je tradicionalno novogodišnje druženje sa novinarima koji prate rad NSBiH, saopćeno je iz kuće bh. fudbala.

Kako saznajemo, Elvir Rahimić i Almir Seferović će ostati na klupi "Zmajeva", a novi članovi stručnog štaba bit će Mehmed Janjoš, Nenad Gagro i Siniša Mrkobrada.

Naš državni tim će u ovoj godini odigrati sve utakmice kvalifikacija za Euro 2024. Cilj je drugo mjesto u grupi J, odnosno, direktan plasman na Evropsko prvenstvo. Raspored pogledajte OVDJE.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.