PREDSJEDNIK N/FS BIH

Zeljković o imenovanju Hadžibegića: Trebalo nam je novo lice i nova energija

IO donio jednoglasnu odluku

Zeljković otvorio pres-konferenciju. G. ŠUMAR

Piše: A. V.

4.1.2023

Fudbalski savez BiH zvanično je potvrdio imenovanje Faruka Hadžibegića (65) za novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Medijima se prvi obratio predsjednik N/FS BiH Vico Zeljković.

- Novu godinu započinjemo u dobrom raspoloženju. Danas smo imali sjednicu Izvršnog odbora gdje smo imenovali Faruka Hadžibegića za novog selektora. Imamo jasan cilj, da napravimo historijski rezutlat i prvi put se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Ne želimo tražiti izgovore, imamo vjeru u selekotra, da će zajedno sa svima pronaći dobar model i motivaciju - rekao je Zeljković i nastavio:

- Moram istaći da je IO jedoglasno podržao izbor Hadžibegića, što govori da idemo u istom pravcu. Želim se zahvaliti bivšem selektoru Ivajlu Petrevu (Ivaylo), koji je bio ovdje dvije godine i s kojim smo imali kokrektne rezultare. Nismo uspjeli da se plasiramo na SP, ali smo poslije toga kroz Ligu nacija uspjeli da naoravimo određeni iskorak i osvojimo grupu B.

Pojasnio je i zbog čega je došlo do promjene na klupi "Zmajeva".

- Mnogi se pitaju zbog čega sada promjena. Analizirali smo sve što se dešavalo i došli do stava da nam u ovom trenutku treba novo lice, nova energija, da pokušamo iskoristiti sve što nam se otvori da napravimo taj historijski rezultat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.